Hozzávalók:
- 1 kg sütőtök
- 1 db krumpli
- 1 db alma
- 1 db vöröshagyma
- 3 ek. méz
- 1 marha húsleveskocka
- só, bors, szerecsendió
- 3 dl tejszín
- 5 dkg vaj
- 200 g bacon
- 1, 5 l víz
Elkészítése:
- 180°C-on 45-50 perc alatt puhára sütjük a sütőtököt.
- A bacont megpirítjuk.
- A vajon puhára párolom a felaprított hagymát és hozzáadjuk 3 ek. mézet és kicsit karamellizálom. Felöntöm 1,5 l vízzel, amibe beletesszük a húsleveskockát, a meghámozott, kockára vágott krumplit és almát majd közepes lángon puhára főzzük.
- Amikor már puha a krumpli, a levesbe tesszük a sült tök kikapart húsát.
- Botmixerrel krémesre pürésítjük, csak ekkor ízesítjük a citromlével, sóval, borssal, frissen reszelt szerecsendióval, majd az egészet lágyítjuk 3 dl tejszínnel.
- Pirított tökmaggal, pirított bacon-nel és tökmagolajjal tálaljuk.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr1918233093
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.