SütiSári

Semmi más csak sütés

Sárga a tök, nem piros, ez a leves egy ízgyilkos

dsc_8828_1.jpg

dsc_8843_1.jpg

 

 

Hozzávalók:

  • 1 kg sütőtök
  • 1 db krumpli
  • 1 db alma
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 ek. méz
  • 1 marha húsleveskocka
  • só, bors, szerecsendió
  • 3 dl tejszín
  • 5 dkg vaj
  • 200 g bacon
  • 1, 5 l víz

 

Elkészítése:

  1. 180°C-on 45-50 perc alatt puhára sütjük a sütőtököt.
  2. A bacont megpirítjuk.
  3. A vajon puhára párolom a felaprított hagymát és hozzáadjuk 3 ek. mézet és kicsit karamellizálom. Felöntöm 1,5 l vízzel, amibe beletesszük a húsleveskockát, a meghámozott, kockára vágott krumplit és almát majd közepes lángon puhára főzzük.
  4. Amikor már puha a krumpli, a levesbe tesszük a sült tök kikapart húsát.
  5. Botmixerrel krémesre pürésítjük, csak ekkor ízesítjük a citromlével, sóval, borssal, frissen reszelt szerecsendióval, majd az egészet lágyítjuk 3 dl tejszínnel.
  6. Pirított tökmaggal, pirított bacon-nel és tökmagolajjal tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr9418233093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása