SütiSári

Semmi más csak sütés

Így lesz a kekszek királya, Maltesers csoki a koronája

dsc_8711_1.jpg

dsc_8719_1.jpg

dsc_8728_1.jpg

dsc_8738_1.jpg

 

 

Hozzávalók:

  • 120 g vaj
  • 140 g kristálycukor
  • 1 db tojás
  • 250 g liszt
  • 12 g sütőpor
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 2 kk. vanília aroma
  • 30 g kakaópor
  • + 1 csomag Maltesers tejcsokoládé

 

Elkészítése

  1. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a kakaóport és a sót.
  2. A vajat keverjük habosra a cukorral. Hozzáadjuk a vanília aromát, a tojást és a száraz alapanyagokat. Finoman összegyúrjuk a masszát.
  3. Hűtőbe teszünk a tésztát 1 órára.
  4. Pici golyókat formáljuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük őket.
  5. A tenyerünkkel lenyomkodjuk a kekszeket.
  6. Előmelegített sütőben 180°C fokon 10 perc alatt megsütjük
  7. A keksz közepére még melegen Maltesers tejcsokoládékat teszünk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr5318223581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása