SütiSári

Semmi más csak sütés

Süti Sári nagyszerű talánya, így készül a portugál kosárka

dsc_7848_1.jpg

dsc_7850_1.jpg

 

 

Hozzávalók:

  • 4 dl tej
  • 3 db tojássárgája
  • 30 g liszt
  • 17 g vaj
  • 1 csipet só
  • 1 csomag leveles tészta

 

Elkészítése:

 

  1. A leveles tésztát kinyújtjuk és feltekerjük.
  2. 15 db egyelő korongot vágunk a tésztából.
  3. Szilikonos muffin formába tesszük a tészta korongokat a videóban látható módon megformázzuk őket.
  4. A 1,2 dl tejet és lisztet csomómentesre keverjük.
  5. A vajat, a maradék tejet, a sót és a cukrot felforraljuk egy edényben.
  6. Hozzáadjuk a tejhez lisztes keveréket. Végül a tojássárgáját és puding sűrűségűre főzzük.
  7. Ha kihűlt megtöltjük vele a kosárkákat a krémmel és előmelegített sütőben 200 °C-on 16 percig sütjük. (alsó-felső sütés)
  8. Grill funkcióra állítjuk a sütőt és tovább 5 percig sütjük, míg arany barnára nem sül a teteje.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr4918194313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása