Hozzávalók:
- 4 db lime
- 6 ek. lime leve
- 60 g kristálycukor
- 50 g tej
- 2 db lapzselatin
- 200 g habtejszín
- 2 kk. vanília aroma
Elkészítése:
- A lime-okat megmossuk, félbe vágjuk, belsejüket kiszedjük.
- A kikapart gyümölcshúst szűrön keresztül leszűrjük.
- Egy tálba jéghideg vizet öntünk és beáztatjuk a zselatinlapokat.
- Egy gyorsforralóban a tejszínt, a tejet, a lime-ok levét, a vanília aromát és a cukrot összekeverjük, és felforraljuk.
- Végül elkeverjük a tejszínes keverékben a lapzselatinokat.
- A félbe vágott lime-ok héjába adagoljuk a krémet.
- Hűtőben tesszük min. 3 órára.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr6218189475
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.