Hozzávalók:
- 500 g darált hús (sertés és marha)
- 2 szál közepes sárgarépa
- 1 fej hagyma
- fokhagyma ízlés szerint
- 1 db zellergumó
- 1 doboz sűrített paradicsom-konzerv (40 dkg)
- 3 dl vörösbor (ízlés szerint)
- só
- bors
- 2-3 szál friss kakukkfű
- 3-4 babérlevél
- 500 g lasagne lap
- olaj
- 3 marék friss oregánó
A besamelszószhoz:
- 50 g vaj
- 50 g kukoricaliszt
- 5 dl tej
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítése:
- A lasagne tésztákat összeállatás előtt pár percig előfőzzük.
- A hagymát finomra aprítjuk, nagyon kevés olajon lesütjük. Amikor üveges, hozzáadjuk a húst, lepirítjuk, fűszerezzük.
- Az előzőleg megtisztított és felkarikázott zöldségeket, babérlevelet hozzáadjuk, a sűrített paradicsom pürét. Hozzáadjuk a vörösbort és a zúzott fokhagymát. Ha szükséges, utána ízesítünk. Kb. 30 percig főzzük lassú tűzön.
- A besamelmártáshoz felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, majd kézi habverővel kevergetve fokozatosan hozzáadjuk a tejet. Kb. 10-15 perc alatt sűrű mártást főzünk belőle, majd ízesítjük a sóval, borssal és a frissen reszelt szerecsendióval.
- Végül összeállítjuk a lasagnét: egy réteg besamelt teszünk az edény aljára, egy réteg tésztalapra rakjuk a húsos ragut, majd réteg tészta és után újabb réteg besamelt teszünk és ezt addig rétegezzük, amíg elfogynak a hozzávalók. Előmelegített sütőben180°C-os kb. 30 perc alatt készre sütjük.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr9418177445
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.