Hozzávalók:
- 7 db tojás
- 200 g kristálycukor
- 140 g liszt
- 140 g vaj
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- +meggy lekvár
Elkészítése:
- A lisztet, a sót és a sütőpor egy tálban összekeverjük.
- A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját összedolgozzuk a cukor felével és a vajjal, majd hozzászitáljuk a száraz anyagokat.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és egyenletesen elkentjük.
- Előmelegített 180 °C–os sütőben (légkeveréses) 10 vagy 15 percig sütjük, ez a sütőtől függ.
- Közben a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukor másik felével.
- A süteménylapot kivesszük a sütőből, még forrón megkenjük a meggy lekvárral, majd elsimítjuk rajta a tojásfehérjehabot, és visszatesszük a sütőbe. Nagyjából még 10 percig sütjük, amíg a fehérje teteje kissé megpirul.
- Kivesszük a süteményt a sütőből, és hagyjuk kihűlni. Kockákra vágjuk a nő szeszélyt.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr6418158558
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.