SütiSári

Semmi más csak sütés

A lila krumpli nem ársapkás, felvágva lesz csak csodás!

dsc_6059_1_1.jpg

dsc_6078_1_1.jpg

 

Hozzávalók a tésztához:

  • 500 g liszt
  • 30 g kristálycukor
  • 16 g só
  • 50 g vaj
  • 350 g tej
  • 1 csomag élesztő vagy 250 g friss élesztő
  • lilás rétegekhez:
  • 1 db lila főtt krumpli

Elkészítése:

  1. A lisztet, a cukrot és a sót egy tálban összekeverjük.
  2. Utána hozzáadjuk a vajat, a tejet és az élesztőt. Tésztát gyúrunk belőle.
  3. Kettéosztjuk a tésztát és az egyik felébe belegyúrjuk az előre összetört krumplit.
  4. Majd lefedve meleg helyen 1 órán át kelesztjük a tésztákat.
  5. Mindkettőt lisztezett deszkán kinyújtjuk.
  6. Egymásra helyezzük a kétféle tésztát úgy, hogy a világosabb kerüljön az aljára.
  7. 13 egyenlő szárat vágunk a tésztából és becsavarjuk a végét.
  8. A videóba látható módon megformázzuk a kenyeret.
  9. Sütőpapírral bélelt formába helyezzük és lefedve meleg helyen fél órán át kelesztjük.
  10. Lekenjük felvert egész tojással a kenyér tetejét.
  11. Előmelegített sütőben 190°C-os sütőben 30-40 percig sütjük.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr9818132036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása