Hozzávalók a tésztához:
- 600 g liszt
- 1 csipet só
- 300 g porcukor
- 100 g vaj
- 1 csomag sütőpor
- 1 db tojás
- 1 dl tej
- szódabikarbóna
Hozzávalók a krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 700 g tej
- 200 g vaj
- 200 g kristálycukor
Hozzávalók a mákos réteghez:
- 2 dl tej
- 200 g porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 10 g olvasztott vaj
- 200 g liszt
- 200 g darált mák
Elkészítése:
- A lisztet, a sót és a cukrot egy tálban összekeverjük.
- A száraz összetevőket a vajjal elmorzsoljuk.
- Hozzáadjuk a tojást és a tejet a tésztához.
- A tésztát összegyúrjuk, majd 5 egyenlő részre osztjuk.
- A tésztákat lisztezett deszkán kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe (20X30 cm-es) helyezzük.
- Előmelegített sütőbe 180 °C-os (alsó-felső sütés) 10 perc alatt megsütjük a 2 lapot.
- A pudingport, tejet és a kristálycukrot összekeverjük.
- Pudingot főzünk és hagyjuk kihűlni.
- Miután kihűlt pudingokhoz hozzáadjuk a puha vajkockákat és habverő géppel kikeverjük a krémet.
- Összekeverjük egy tálban a mákos réteg hozzávalóit. Ezt a tölteléket 3 egyenlő részre osztjuk.
- A 3 db tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk és megtöltjük a krémmel.
- Feltekerjük a tésztát úgy, mint a bejglit, megsütjük. Nem kell a tetejét semmivel megkenni.
- Sütőpapírral kibélelt tepsibe (amin a lapokat sütöttük) a rudakat, és 180 °C-os (alsó-felső sütés) sütőben 30 perc alatt készre sütjük a mákos rudakat.
- Nem baj, ha egybesülnek a rudak, mert a mintát így fogjuk megkapni.
- Egy 20x30 cm keretbe helyezzük az első tészta alapot.
- A lap tetejére a krém felét egyenletesen elkenjük, majd ráhelyezzük a mákos rudakat.
- A mákos rudak tetején egyenletesen elkenjük a maradék krémet.
- Az utolsó lapot is ráhelyezzük a süti tetejére.
- Lefedjük fóliával és egy éjszakára pihentetjük a hűtőben a mákos krémest.
- Másnap szeleteljük a süteményt.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr9218126522
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.