SütiSári

Semmi más csak sütés

Mákszemesnek áll a világ, a sütiben ne keress hibát!

dsc_6406_2_1.jpg

dsc_6417_1_1.jpg

 

Hozzávalók a tésztához:

  • 600 g liszt
  • 1 csipet só
  • 300 g porcukor
  • 100 g vaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db tojás
  • 1 dl tej
  • szódabikarbóna

 

Hozzávalók a krémhez:

 

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 700 g tej
  • 200 g vaj
  • 200 g kristálycukor

Hozzávalók a mákos réteghez:

  • 2 dl tej
  • 200 g porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 g olvasztott vaj
  • 200 g liszt
  • 200 g darált mák

Elkészítése:

 

  1. A lisztet, a sót és a cukrot egy tálban összekeverjük.
  2. A száraz összetevőket a vajjal elmorzsoljuk.
  3. Hozzáadjuk a tojást és a tejet a tésztához.
  4. A tésztát összegyúrjuk, majd 5 egyenlő részre osztjuk.
  5. A tésztákat lisztezett deszkán kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe (20X30 cm-es) helyezzük.
  6. Előmelegített sütőbe 180 °C-os (alsó-felső sütés) 10 perc alatt megsütjük a 2 lapot.
  7. A pudingport, tejet és a kristálycukrot összekeverjük.
  8. Pudingot főzünk és hagyjuk kihűlni.
  9. Miután kihűlt pudingokhoz hozzáadjuk a puha vajkockákat és habverő géppel kikeverjük a krémet.
  10. Összekeverjük egy tálban a mákos réteg hozzávalóit. Ezt a tölteléket 3 egyenlő részre osztjuk.
  11. A 3 db tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk és megtöltjük a krémmel.
  12. Feltekerjük a tésztát úgy, mint a bejglit, megsütjük. Nem kell a tetejét semmivel megkenni.
  13. Sütőpapírral kibélelt tepsibe (amin a lapokat sütöttük) a rudakat, és 180 °C-os (alsó-felső sütés) sütőben 30 perc alatt készre sütjük a mákos rudakat.
  14. Nem baj, ha egybesülnek a rudak, mert a mintát így fogjuk megkapni.
  15. Egy 20x30 cm keretbe helyezzük az első tészta alapot.
  16. A lap tetejére a krém felét egyenletesen elkenjük, majd ráhelyezzük a mákos rudakat.
  17. A mákos rudak tetején egyenletesen elkenjük a maradék krémet.
  18. Az utolsó lapot is ráhelyezzük a süti tetejére.
  19. Lefedjük fóliával és egy éjszakára pihentetjük a hűtőben a mákos krémest.
  20. Másnap szeleteljük a süteményt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr9218126522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása