Hozzávallók:
- 500 g liszt
- 1 kk. fekete bors
- 250 g tepertő
- 20 g élesztő
- 25 g só
- 1 kk. kristálycukor
- 250 g tej
- 100 g tejföl
Lekenéshez:
- 1 tojás
Elkészítése:
- A tepertőt aprító géppel kis darabokra aprítjuk (nem pépesre!!)
- A száraz összetevőket egy edényben összekeverjük, utána hozzáadjuk a többi hozzávalót és tésztát gyúrunk belőle.
- A tésztát meleg helyen kelesztjük 1 óráig.
- Kinyújtjuk a tésztát, és 1x3 hajtás végzünk rajta
- Majd fordítsuk el 90°-kal a tésztát és ismételjük meg a videóban lévő a hajtogatást és a nyújtást.
- Egy 4 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval szaggassuk ki a pogikat.
- A pogácsák tetejét kentjük le felvert tojással.
- A pogácsákat 30 percig újból kelesztjük.
- Előmelegített sütőben 180°C-on 15. 20 percig süssük a pogácsákat (légkeverés nélkül). Ha a pogácsák teteje már szép világosbarna, akkor biztosan megsültek.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr7018121340
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.