SütiSári

Semmi más csak sütés

Nyalja száját Bagira, erre a tepertős pogira

dsc_6110_2.jpg

 

 

Hozzávallók:

  • 500 g liszt
  • 1 kk. fekete bors
  • 250 g tepertő
  • 20 g élesztő
  • 25 g só
  • 1 kk. kristálycukor
  • 250 g tej
  • 100 g tejföl

Lekenéshez:

  • 1 tojás

 

Elkészítése:

 

  • A tepertőt aprító géppel kis darabokra aprítjuk (nem pépesre!!)
  • A száraz összetevőket egy edényben összekeverjük, utána hozzáadjuk a többi hozzávalót és tésztát gyúrunk belőle.
  • A tésztát meleg helyen kelesztjük 1 óráig.
  • Kinyújtjuk a tésztát, és 1x3 hajtás végzünk rajta
  • Majd fordítsuk el 90°-kal a tésztát és ismételjük meg a videóban lévő a hajtogatást és a nyújtást.
  • Egy 4 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval szaggassuk ki a pogikat.
  • A pogácsák tetejét kentjük le felvert tojással.
  • A pogácsákat 30 percig újból kelesztjük.
  • Előmelegített sütőben 180°C-on 15. 20 percig süssük a pogácsákat (légkeverés nélkül). Ha a pogácsák teteje már szép világosbarna, akkor biztosan megsültek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr3418121340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása