Hozzávalók:
- 500 g liszt
- 50 g vaj
- 50 g kristálycukor
- 2,5 dl tej
- 1 db tojás
- 20 g élesztő
- 8 g só
- 100 g arany mazsola
- 2 kk. vanília aroma
+ mák a tetejére
Elkészítése:
- A lisztet átszitáljuk egy edénybe.
- Belerakjuk a vajat és elmorzsoljuk a liszttel.
- Hozzáadjuk a maradék kristálycukrot és a sót.
- Legvégén az élesztőt, a tejet és a tojást is belerakjuk, majd összegyúrjuk a tésztát.
- A tészta akkor jó, ha már elválik az edény falától.
- Letakarva meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük a tésztát.
- A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk.
- A tészta darabokból rudakat sodrunk és 3-as fonással összefonjuk a kalácsot.
- A mákot a videóban látható módon használom fel.
- Sütőpapírral bélelt formába helyezzük és lefedve meleg helyen fél órán át kelesztjük.
- Előmelegített sütőben 180°C-os sütőben 30-40 percig sütjük.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr2318115952
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.