SütiSári

Semmi más csak sütés

Ez nem kisze kusza ákombákom, hanem fincsi kalács rajta a mákom

 

 

Hozzávalók:

  • 500 g liszt
  • 50 g vaj
  • 50 g kristálycukor
  • 2,5 dl tej
  • 1 db tojás
  • 20 g élesztő
  • 8 g só
  • 100 g arany mazsola
  • 2 kk. vanília aroma

+ mák a tetejére

 

 

 

Elkészítése:

  1. A lisztet átszitáljuk egy edénybe.
  2. Belerakjuk a vajat és elmorzsoljuk a liszttel.
  3. Hozzáadjuk a maradék kristálycukrot és a sót.
  4. Legvégén az élesztőt, a tejet és a tojást is belerakjuk, majd összegyúrjuk a tésztát.
  5. A tészta akkor jó, ha már elválik az edény falától.
  6. Letakarva meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük a tésztát.
  7. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk.
  8. A tészta darabokból rudakat sodrunk és 3-as fonással összefonjuk a kalácsot.
  9. A mákot a videóban látható módon használom fel.
  10. Sütőpapírral bélelt formába helyezzük és lefedve meleg helyen fél órán át kelesztjük.
  11. Előmelegített sütőben 180°C-os sütőben 30-40 percig sütjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr3018115952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása