SütiSári

Semmi más csak sütés

Kezdődjék a locsolás, mindenkinek jut cifra kalács

 

Hozzávalók:

  • 500 g liszt
  • 50 g vaj
  • 50 g kristálycukor
  • 2,5 dl tej
  • 1 db tojás
  • 20 g élesztő
  • 8 g só
  • 1 db narancs reszelt héja

Hozzávalók kakaós réteghez:

 

  • 30 g kakaópor
  • 1 ek. tej

 

Elkészítése:

 

  1. A lisztet átszitáljuk egy edénybe és hozzáadjuk a citrom reszelt héját.
  2. Belerakjuk a vajat és elmorzsoljuk a liszttel.
  3. Hozzáadjuk a maradék kristálycukrot és a sót.
  4. Legvégén az élesztőt, a tejet és a tojást is belerakjuk, majd összegyúrjuk a tésztát.
  5. A tészta akkor jó, ha már elválik az edény falától.
  6. A tésztát kettéválasztjuk. Az egyik tészta félhez kakaóport és az egy ek. tejet hozzáadjuk.
  7. Letakarva meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük a tésztákat.
  8. Mindkét tésztát két egyenlő részre osztjuk.
  9. A tésztákat lisztezett deszkán kinyújtjuk.
  10. A világosabb tésztára helyezzük a kakaós tésztát és feltekerjük.
  11. Másik két darabbal ugyanazt kell csinálni.
  12. Az így kapott két szárat kettős fonással összefonjuk.
  13. Koszorút formázunk a kalácsból.
  14. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a kalácsot.
  15. Fél órára lefedve kelesztjük meleg helyen a kalácsot.
  16. A kalács tetejét lekenjük egész felvert tojással és a videóban látható módon megvágjuk egy kés segítségével.
  17. Előmelegített 180°C-os sütőben (alsó-felső sütés) 30 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz a teteje.

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr8618095972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása