Hozzávalók:
- 500 g liszt
- 50 g vaj
- 50 g kristálycukor
- 2,5 dl tej
- 1 db tojás
- 20 g élesztő
- 8 g só
- 1 db narancs reszelt héja
Hozzávalók kakaós réteghez:
- 30 g kakaópor
- 1 ek. tej
Elkészítése:
- A lisztet átszitáljuk egy edénybe és hozzáadjuk a citrom reszelt héját.
- Belerakjuk a vajat és elmorzsoljuk a liszttel.
- Hozzáadjuk a maradék kristálycukrot és a sót.
- Legvégén az élesztőt, a tejet és a tojást is belerakjuk, majd összegyúrjuk a tésztát.
- A tészta akkor jó, ha már elválik az edény falától.
- A tésztát kettéválasztjuk. Az egyik tészta félhez kakaóport és az egy ek. tejet hozzáadjuk.
- Letakarva meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük a tésztákat.
- Mindkét tésztát két egyenlő részre osztjuk.
- A tésztákat lisztezett deszkán kinyújtjuk.
- A világosabb tésztára helyezzük a kakaós tésztát és feltekerjük.
- Másik két darabbal ugyanazt kell csinálni.
- Az így kapott két szárat kettős fonással összefonjuk.
- Koszorút formázunk a kalácsból.
- Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a kalácsot.
- Fél órára lefedve kelesztjük meleg helyen a kalácsot.
- A kalács tetejét lekenjük egész felvert tojással és a videóban látható módon megvágjuk egy kés segítségével.
- Előmelegített 180°C-os sütőben (alsó-felső sütés) 30 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz a teteje.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr4918095972
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.