SütiSári

Semmi más csak sütés

Húsvéti angol zsemle? Ez lesz a nyuszi kedvence

dsc_5072_1_1.jpg

 

 

Hozzávalók a tésztához:

  • 500 g liszt
  • 25 g élesztő vagy 1 csomag instant élesztő
  • 1 tk. só
  • 50 g kristálycukor
  • 100 g aszalt vörösáfonya
  • 250 g tej
  • 2 db narancs reszelt héja
  • 1 tk. fahéj
  • 1 tk. szerecsendió
  • 1 tk. gyömbér por
  • 50 g olvasztott vaj
  • 1 db tojás

Lekenéshez:

  • 1 db tojás
  • 1 ek. tej

Kereszt formázáshoz:

  • 60 g víz
  • 50 g liszt

 

 

Elkészítés:

  1. A száraz anyagokat a dagasztó gép edényében összekeverjük.
  2. Maradék hozzávalót is hozzáadjuk a tésztához. Ha összeállt a tészta és elválik az edény falától akkor jó.
  3. Letakarva 1 óráig kelesztjük.
  4. Egy zsemle súlya 98 g lesz. Mérlegen lemérjük a zsemléket.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket.
  6. Letakarva duplájára kelesztjük a zsemléket, ez kb. 30 perc.
  7. A tojást és tejet összekeverjük egy tálban.
  8. A végén ezzel tojás keverékkel lekenjük a zsemlék tetejüket.
  9. A vizet és a lisztet összekeverjük, majd habzsákba töltjük.
  10. Keresztet formázunk a zsemlék tetejére a habzsák segítségével.
  11. Előmelegített sütőben 200°C-on 12-15 percig süssük a zsemléket. (Ez a sütőtől függ, mennyi ideig sütjük.)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr718094204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása