SütiSári

Semmi más csak sütés

Tudja meg minden gyerek, miből sütik a matcha kenyeret

dsc_2632_2.jpg

 

Hozzávalók:

  • 500 g kenyérliszt
  • 7 g instant élesztő
  • 180 g víz
  • 100 g tej
  • 9 g só
  • 40 g kristálycukor
  • 30 g vaj
  • 80 g joghurt
  • 10 g zöld matcha por
  • + 1 db tojás a lekenéshez

 

Elkészítése:

  1. A sót, a liszteket, a vajat egy keverőtálba öntjük, majd hozzáadjuk az élesztőt, a cukrot, a vizet és a joghurtot.
  2. Dagasztó géppel kidagasztjuk a tésztát.
  3. A tésztát kézzel is átgyúrjuk.
  4. A tésztát két egyenlő részre osztjuk és az egyik tésztába matcha port keverünk, majd összegyúrjuk.
  5. Letakarva 1 óráig kelesztjük.
  6. A tésztát 4 darab egyenlő részre vágjuk és egyenként kb. 30 centi hosszú rúddá hengergetjük.
  7. A videóban látható módon megformázzuk.
  8. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a kenyeret
  9. Újabb 30 percig kelesztjük meleg helyen.
  10. Lekenjük tojással a kenyér tetejét.
  11. Előmelegített 180°C-on (alsó-felső sütés) 20 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz a teteje.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr3618093250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása