SütiSári

Semmi más csak sütés

Sürgés-forgás egész nap, torta készül a családnak

dsc_2903_1_1.jpg

 

 

Hozzávalók:

  • 300 g babapiskóta
  • 250 g ricotta
  • 3 db citrom reszelt héja
  • 2 dl habtejszín (min. 35%-os zsírtartalmú)
  • 80 g kristálycukor
  • 2 db tojás
  • 1 csomag expressz zselatin

 

A rétegek közé szeder

  • + szeder szörp

 

 szívtortaforma: 18 cm

 

 

 

 

Elkészítése:

 

  1. A tojásokhoz hozzákeverjük a kimért cukrot. Vízgőz fölött addig melegítjük a tojásokat, amíg el nem érjük a 60 °C-ot (ha nincsen hőmérő, akkor az ujjunkkal ellenőrizhetjük, ha csípi akkor pont jó).
  2. A tojásos keveréket addig verjük habverővel míg ki nem hűl. Óvatosan hozzákeverjük a ricottát és a tejszínt, majd ezt is habbá verjük, majd hozzákeverjük a krémhez.
  3. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját a krémhez.
  4. A krémhez hozzákeverjük az expressz zselatint.
  5. A tortakarika oldalát kibéleljük folpackkal.
  6. Levágjuk a babapiskóták végét és kipakoljuk a torta karika oldalát velük.
  7. A maradék babapiskótákat megforgatjuk a szeder szörpben és a torta aljára tesszük.
  8. Egy adag krémet egyenletesen elkenünk kenőkéssel majd elkenjük rajta a szeder lekvárt, majd rápakoljuk egyenletesen szeder szemeket.
  9. A rétegezést addig folytatjuk, míg el nem fogy a babapiskóta.
  10. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, előtte fóliázzuk le.
  11. A videóban látható, hogy én csokival és szederrel díszítettem.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr1718093294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása