Hozzávalók a tésztához:
- 400 g liszt
- 73 g kristálycukor
- 1 csipet só
- 33 g vaj
- 70 g tej
- 1 csomag élesztő
- 132 g joghurt
kakaós rétegekhez:
- 23 g fekete kakaópor
- 2 ek. víz
Elkészítése:
- Egy kiskanál cukrot összekeverjük a meleg tejjel és hozzáadjuk az élesztőt., felfuttatjuk.
- A lisztet, a sót egy tálban összekeverjük.
- Utána hozzáadjuk az olvasztott vajat, a joghurtot, és a felfuttatott élesztőt. Tésztát gyúrunk belőle.
- Kettéosztjuk a tésztát és az egyik felébe belegyúrjuk a kakaóport és egy kevés vizet.
- Majd lefedve meleg helyen 1 órán át kelesztjük a tésztákat.
- A fekete kakaós tésztát és a sima tésztát 3 egyenlő részre osztjuk.
- Mindkettőt lisztezett deszkán kinyújtjuk.
- Egymásra helyezzük a két úgy, hogy a világosabb tésztát helyezzük aljára.
- 13 egyenlő szárat vágunk a tésztából és becsvarjuk a végét.
- A videóba látható módon megformázzuk a kalácsot.
- Sütőpapírral bélelt formába helyezzük és lefedve meleg helyen 1 órán át kelesztjük.
- Lekenjük felvert egész tojással a kalács tetejét.
- Előmelegített sütőben 180°C-os sütőben 30-40 percig sütjük.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr7518093056
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.