SütiSári

Semmi más csak sütés

Sodorva, tekerve, kakaóval töltve, így készül a csíkos kalács

 

 

 

Hozzávalók a tésztához:

  • 400 g liszt
  • 73 g kristálycukor
  • 1 csipet só
  • 33 g vaj
  • 70 g tej
  • 1 csomag élesztő
  • 132 g joghurt

kakaós rétegekhez:

  • 23 g fekete kakaópor
  • 2 ek. víz

 

Elkészítése:

 

  1. Egy kiskanál cukrot összekeverjük a meleg tejjel és hozzáadjuk az élesztőt., felfuttatjuk.
  2. A lisztet, a sót egy tálban összekeverjük.
  3. Utána hozzáadjuk az olvasztott vajat, a joghurtot, és a felfuttatott élesztőt. Tésztát gyúrunk belőle.
  4. Kettéosztjuk a tésztát és az egyik felébe belegyúrjuk a kakaóport és egy kevés vizet.
  5. Majd lefedve meleg helyen 1 órán át kelesztjük a tésztákat.
  6. A fekete kakaós tésztát és a sima tésztát 3 egyenlő részre osztjuk.
  7. Mindkettőt lisztezett deszkán kinyújtjuk.
  8. Egymásra helyezzük a két úgy, hogy a világosabb tésztát helyezzük aljára.
  9. 13 egyenlő szárat vágunk a tésztából és becsvarjuk a végét.
  10. A videóba látható módon megformázzuk a kalácsot.
  11. Sütőpapírral bélelt formába helyezzük és lefedve meleg helyen 1 órán át kelesztjük.
  12. Lekenjük felvert egész tojással a kalács tetejét.
  13. Előmelegített sütőben 180°C-os sütőben 30-40 percig sütjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr7518093056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása