Hozzávalók a tésztához:
- 400 g liszt
- 73 g kristálycukor
- 1 csipet só
- 33 g vaj
- 70 g tej
- 1 csomag élesztő
- 132 g joghurt
kakaós rétegekhez:
- 23 g kakaópor
- 2 ek. víz
Elkészítése:
- Egy kiskanál cukrot összekeverjük a meleg tejjel és hozzáadjuk az élesztőt., felfutatjuk.
- A lisztet, a sót egy tálban összekeverjük.
- Utána hozzáadjuk az olvasztott vajat, a joghurtot, és a felfutatott élesztőt. Tésztát gyúrunk belőle.
- Kettéosztjuk a tésztát és az egyik felébe belegyúrjuk a kakaóport és egy kevés vizet.
- Majd lefedve meleg helyen 1 órán át kelesztjük a tésztákat.
- Mindkettőt lisztezett deszkán kinyújtjuk.
- A világosabb tésztára helyezzük a kakaós tésztát és ketté vágjuk. Egymásra helyezzük a két felet.
- Újra nyújtunk rajta és kettévágjuk tésztát. Újra egymásra helyezzük a két tésztát.
- Ezt 5-ször megismételjük majd 3 részre vágjuk a tésztát.
- Hármas fonással összefonjuk.
- Sütőpapírral bélelt formába helyezzük és lefedve meleg helyen 1 órán át kelesztjük.
- Lekenjük felvert egész tojással a kalács tetejét.
- Előmelegített sütőben 180°C-os sütőben 30-40 percig sütjük.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr1618092960
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.