Hozzávalók a piskótához:
- 4 db tojás
- 80 g kristálycukor
- 80 g liszt
Hozzávalók az áfonya curdhöz
- 250 g áfonya
- 50 g kristálycukor
- 30 g vaj
- 1 db tojás
- 20 g víz
Hozzávalók a krémhez:
- 3 dl habtejszín
- 80 g porcukor
- 1 csomag Expressz Zselatin fix
- 200 g babapiskóta
- szőlőlekvár
- 1 db ananász konzerv
Elkészítése:
- Egy tálban a tojásokat a cukorral habverő gép segítségével fehéredésig habbá verjük.
- Hozzászitáljuk a lisztet és óvatos mozdulatokkal elkeverjük a tojásos keverékben.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és egyenletesen elkenjük kenőkés segítségével.
- A piskótát előmelegített sütőben 180°C-on (alsó –felső) sütésen sütjük 10-percig.
- Tűpróbával ellenőrizzük.
- Miután kihűlt, a piskótáról leszedjük a sütőpapírt és egy másik sütőpapírra tesszük.
- Lekenjük szőlőlekvárral és sütőpapír segítségével feltekerjük.
- Hűtőbe tesszük a piskóta tekercset.
- Egyenlő részekre szeleteljük a piskóta tekercset.
- A cukrot, a vizet és az áfonyát, majd összekeverjük.
- Botmixerrel pépesítjük áfonyát.
- Utána hozzáadjuk a tojást és a vajat, vízfürdő felett addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik.
- A tejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a porcukrot.
- Hozzáforgatjuk a tejszínhez az áfonya curdöt. Végül hozzáadjuk az Expressz Zselatin fixet.
- A babapiskótával kipakoljuk és lekenjük szőlőlekvárral.
- Egyenletesen a fele krémet elkenjük babapiskóták tetején.
- A krém tetejére ráhelyezzük a ananász darabokat.
- A maradék krémet is egyenletesen elkenjük rajta.
- Ráhelyezzük a tetejére a fél piskóta tekercs darabokat.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr6518092956
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.