SütiSári

Semmi más csak sütés

Po kedvence: fél csigás áfonyás szelet

 

Hozzávalók a piskótához:

  • 4 db tojás
  • 80 g kristálycukor
  • 80 g liszt

Hozzávalók az áfonya curdhöz

  • 250 g áfonya
  • 50 g kristálycukor
  • 30 g vaj
  • 1 db tojás
  • 20 g víz

Hozzávalók a krémhez:

  • 3 dl habtejszín
  • 80 g porcukor
  • 1 csomag Expressz Zselatin fix
  • 200 g babapiskóta
  • szőlőlekvár
  • 1 db ananász konzerv

Elkészítése:

 

  1. Egy tálban a tojásokat a cukorral habverő gép segítségével fehéredésig habbá verjük.
  2. Hozzászitáljuk a lisztet és óvatos mozdulatokkal elkeverjük a tojásos keverékben.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és egyenletesen elkenjük kenőkés segítségével.
  4. A piskótát előmelegített sütőben 180°C-on (alsó –felső) sütésen sütjük 10-percig.
  5. Tűpróbával ellenőrizzük.
  6. Miután kihűlt, a piskótáról leszedjük a sütőpapírt és egy másik sütőpapírra tesszük.
  7. Lekenjük szőlőlekvárral és sütőpapír segítségével feltekerjük.
  8. Hűtőbe tesszük a piskóta tekercset.
  9. Egyenlő részekre szeleteljük a piskóta tekercset.
  10. A cukrot, a vizet és az áfonyát, majd összekeverjük.
  11. Botmixerrel pépesítjük áfonyát.
  12. Utána hozzáadjuk a tojást és a vajat, vízfürdő felett addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik.
  13. A tejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a porcukrot.
  14. Hozzáforgatjuk a tejszínhez az áfonya curdöt. Végül hozzáadjuk az Expressz Zselatin fixet.
  15. A babapiskótával kipakoljuk és lekenjük szőlőlekvárral.
  16. Egyenletesen a fele krémet elkenjük babapiskóták tetején.
  17. A krém tetejére ráhelyezzük a ananász darabokat.
  18. A maradék krémet is egyenletesen elkenjük rajta.
  19. Ráhelyezzük a tetejére a fél piskóta tekercs darabokat.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr6518092956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása