SütiSári

Semmi más csak sütés

Nyár forró és heves, mángoldtól zöld a nyári leves

 

Hozzávalók:

  • 500 g mángold
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db krumpli
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1,5 l víz
  • 1 db marhahúsleves kocka
  • 1 kk. fehérbors
  • 2 ek. száraz fehérbor
  • szerecsendió
  • 200 g habtejszín

 

 

Elkészítése:

  1. Mángold levelét és a szárát apró darabokra vágjuk.
  2. A hagymákat egy kevés olajon lepirítjuk és hozzáadjuk a sót, a krumplit és a feldarabolt mángoldot beletesszük.
  1. A bort hozzáadjuk és pár percig pároljuk a zöldségekkel.
  2. Felöntjük a leveskockában elkevert vizet és hozzáadjuk a fűszereket. 20 perc alatt puhára főzzük a zöldségeket.
  3. Botmixerrel krémesre pürésítjük.
  4. Visszatesszük a tűzre és hozzáadjuk a tejszínt.
  5. 2 perc alatt összefőzzük levest.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr3618093022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása