SütiSári

Semmi más csak sütés

Nem habozott Süti Sári,habcsókot kezdett csinálni

dsc_3737_2.jpg

Hozzávalók:

  • 73 g tojásfehérje (kb. 2 db tojásfehérje)
  • 158 g kristálycukor
  • 42 g víz
  • 1 kk. keménytő
  • 1 kk. almaecet

Elkészítése:

  1. Először cukorszirupot készítünk. A cukrot és a vizet feltesszük forrni (118°C-ig). Ha nincsen otthon cukorhőmérő, amikor a buborékok kezdenek csendesülni akkor jó a szirup.
  2. Miközben a szirup készül, elkezdjük felverni a tojásfehérjét.
  3. Utána csurgassuk lassan a tojásfehérjéhez a szirupot és addig verjük kemény habbá mikor már kihűlt.
  4. Hozzáadjuk a keményítőt és alma ecetet, percig még verjük a habot. Habzsák szélét ételfestékkel, ecset segítségével csíkot húzunk (A videóban látható módon).
  5. Sima csöves és csillag csöves habzsákba töltjük a habcsókot.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsire formázzuk a habcsókokat. Előmelegített sütőben 50°C-on (légkeveréses) 1- órán keresztül szárítjuk.
  7. A sütőt fakanállal kitámasztjuk és hagyjuk kihűlni a habcsókokat.
  8. Az ecettel és keményítővel stabilizáljuk a habcsókot.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr2718093328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása