SütiSári

Semmi más csak sütés

Matchától lesz nyárindító, Hadd kelljen meg a kis cipó

 

 

Hozzávalók:

  • 250g liszt
  • 250 g félbarnakenyérliszt
  • 7 g instant élesztő
  • 180 g víz
  • 100 g tej
  • 9 g só
  • 40 g kristálycukor
  • 30 g vaj
  • 80 g joghurt
  • 10 g zöld matcha por

+ 1 db tojás a lekenéshez

 

 

Elkészítése:

 

  1. A sót, a liszteket, a vajat egy keverőtálba öntjük, majd hozzáadjuk az élesztőt, a cukrot, a vizet és a joghurtot.
  2. Dagasztó géppel kidagasztjuk a tésztát.
  3. A tésztát kézzel is átgyúrjuk.
  4. A tésztát és két egyenlő részre osztjuk és az egyik tésztába matcha por keverünk bele.
  5. Letakarva 1 óráig kelesztjük.
  6. Mindkettőt lisztezett deszkán kinyújtjuk.
  7. A világosabb tésztára helyezzük a matcha tésztát és ketté vágjuk. Egymásra helyezzük a két felet.
  8. Újra nyújtunk rajta és feltekerjük a tésztát.
  9. A kenyeret a videóban látható, módon megformázzuk.
  10. Sütőpapírral bélelt formába helyezzük őket.
  11. Letakarva 1 óráig kelesztjük a kenyeret.
  12. Lekenjük felvert egész tojással a kenyér tetejét és megszórjuk fekete szezámmaggal.
  13. Előmelegített sütőben 180°C-os sütőben 25-30percig sütjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr2318092980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása