SütiSári

Semmi más csak sütés

Levest főz a kisegér, Minden tálat telemér

Hozzávalók:

  • 500 g kápia paprika
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 400 g alaplé
  • 1 kk. fehérbors
  • kakukkfű
  • 2 ek. balzsamecet
  • 3 ek. olívaolaj

 

 

 

Elkészítése:

  1. A vöröshagymát felcikkezzük, a fokhagyma gerezdeket, ha szükséges, félbe vágjuk.
  2. A paprikát félbe vágjuk és kivesszük belőle a magokat.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a paprikákat.
  4. Sózzuk és borsozzuk, meglocsoljuk az olívaolajjal. Az egészet összeforgatjuk, majd 200 C°-os előmelegített sütőben 30-40 perc alatt megsütjük.
  5. Akkor jó, ha a paprika héja felhólyagosodik
  6. Egy főzőedénybe tesszük a megsütött paprikákat és botmixerrel krémesre pürésítjük.
  7. Hozzáadjuk az alaplevet legvégül a balzsamecetet.

     

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr4218093102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása