SütiSári

Semmi más csak sütés

Készíts sütőtökös créme brulée -t Halloweenre!

 

Hozzávalók:

  • 2 dl tejszín
  • fél vaníliarúd kikapart belseje
  • 2 tojássárgája
  • 30 g kristálycukor
  • 1 ek. akácméz
  • 100 g sütőtökpüré
  • 1 tk. fahéj
  • 1 csipet szerecsendió

 

Elkészítés:

  1. Először előmelegítjük a sütőt 110°C-ra (légkeverés nélkül, alsó-felső sütés).
  2. Félbe vágjuk a vanília rudat és kikaparjuk a magjait.
  3. Hozzáadjuk a tejszínhez a vanília rudat és a cukrot, felmelegítjük.
  4. A tojássárgájához csurgassuk hozzá a mézet, adjuk hozzá a sütőtökpürét és a meleg tejszínt.
  5. Hozzáadjuk a fűszereket és simára keverjük.
  6. A tepsit és a 3 db kerámiaformát elővesszük.
  7. A formákat megtöltjük a krémmel majd a tepsibe tesszük. A tepsibe forró vizet öntünk a formák feléig.
  8. Sütőbe tesszük, 40 percig sütjük. Ez persze sütőtől is függ.
  9. Akkor jó a brûlée, ha nem ragad az ujjunkra és a krém teteje tapintásra kellemesen ruganyos. Azonnal kivesszük a vízfürdőből, hogy ne süljön tovább a krém.
  10. Hűtőbe tesszük egy éjszakára.
  11. Tálaláskor a krém tetejére kristálycukrot szórunk, egyenletesen eloszlatjuk. Majd szakácsfáklyával karamellizáljuk a cukrot.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr6218093374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása