SütiSári

Semmi más csak sütés

Kávé mellé kell egy pár? Ez a kifli pont ere vár

dsc_2699_2.jpg

 

 

Hozzávalók:

  • 250 g liszt
  • 250 g tönkölyliszt
  • 20 g élesztő
  • 150 g tej
  • 15 g só
  • 15 g kristálycukor
  • 50 g vaj
  • 125 g víz

 

Elkészítése:

 

  1. A langyos tejet, az élesztőt, a vizet és a cukrot összekeverjük egy tálban és megszórjuk egy kis kanál liszttel a tetejét.
  2. Utána a sót, a lisztet és a vajat összegyúrjuk, majd hozzáadjuk az élesztős keveréket.
  3. A tésztát még 5 percig kézzel átgyúrjuk.
  4. Letakarva 1 óráig kelesztjük.
  5. A megkelt tésztát lisztezett deszkán kör alakúra kinyújtjuk és 8 részre osztjuk.
  6. Feltekerjük a háromszög alakú tésztákat és kiflit formázunk belőlük.
  7. Letakarva 30 percig kelesztjük őket.
  8. Felvert tojással lekentjük a kiflik tetejét.
  9. Előmelegített sütőben 180°C-os sütőben 15-20 percig sütjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr8718093280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása