Hozzávalók:
- 250 g liszt
- 250 g tönkölyliszt
- 20 g élesztő
- 150 g tej
- 15 g só
- 15 g kristálycukor
- 50 g vaj
- 125 g víz
Elkészítése:
- A langyos tejet, az élesztőt, a vizet és a cukrot összekeverjük egy tálban és megszórjuk egy kis kanál liszttel a tetejét.
- Utána a sót, a lisztet és a vajat összegyúrjuk, majd hozzáadjuk az élesztős keveréket.
- A tésztát még 5 percig kézzel átgyúrjuk.
- Letakarva 1 óráig kelesztjük.
- A megkelt tésztát lisztezett deszkán kör alakúra kinyújtjuk és 8 részre osztjuk.
- Feltekerjük a háromszög alakú tésztákat és kiflit formázunk belőlük.
- Letakarva 30 percig kelesztjük őket.
- Felvert tojással lekentjük a kiflik tetejét.
- Előmelegített sütőben 180°C-os sütőben 15-20 percig sütjük.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr8718093280
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.