SütiSári

Semmi más csak sütés

Halloween -re süss egy csemegét, nem lesz éhes a csemetéd

1_1.jpg

 

Hozzávalók a tésztához:

  • 250 g sütőtök püré
  • 100 g tej
  • 25 g élesztő
  • 500 g liszt
  • 10 g kristálycukor
  • 1 csipet só
  • 45 g vaj
  • 1 db tojás

 

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 100 g barnacukor
  • 3 tk. fahéj
  • 20 g vaj

 

Elkészítése:

  1. A lisztet, a sót, a cukrot összekeverjük a dagasztó gépben.
  2. Hozzáadjuk a langyos tejet, a puha vajat, az élesztőt, a tojást és sütőtök pürét.
  3. Kidagasztjuk a tésztát.
  4. A tészta akkor jó, ha már elválik az edény falától.
  5. Meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
  6. A cukrot és a fahéjat összekeverjük egy tálban.
  7. A tésztát kinyújtjuk és egyenletesen elkenjük rajta az olvasztott vajat és a megszórjuk fahéjas keverékkel a tetejét. Feltekerjük a tésztát.
  8. 2 ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a csigákat.
  9. 30 percig kelesztjük lefedve, meleg helyen.
  10. Lekenjük egész tojással a csigák tetejét.
  11. Előmelegített 180°C-os sütőben 30 perc alatt készre sütjük őket.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr7518093380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása