SütiSári

Semmi más csak sütés

Gyúrjad, dagaszd, tedd a lapátra, friss finomság vár a családra!

Hozzávalók:

  • 150 g kenyérliszt
  • 150 g tönkölyliszt
  • 7 g instant élesztő
  • 5 g só
  • 20 g méz
  • 180 g víz
  • 30 g olívaolaj
  • Lekenéshez:
  • 1 db tojás

 

Elkészítése:

  1. A vizet, a mézet és az élesztőt habüst edényében összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk a liszteket, a sót és az olíva olajt.
  3. Dagasztó géppel kidagasztjuk a tésztát.
  4. A tésztát kézzel is átgyúrjuk.
  5. Letakarva 1 óráig kelesztjük.
  6. A tésztát a videóban látható, módon formázzuk meg.
  7. A tésztából rudakat sodrunk és lekentjük egész tojással.
  8. A sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a kenyereket.
  9. Lekentjük egész tojással a kenyér tetejét.
  10. Előmelegített sütőben 200°C-os sütőben 25 percig sütjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr9218093020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása