Hozzávalók:
- 4 szelet kalács
- 88 g vaj
- 88 g kristálycukor
- 2 db tojás
- 88 g darált mandula
- 13 g liszt
- 2 db alma
- 1 tk. fahéj
- 2 ek. lekvár
Piteforma: 23 cm
Elkészítése:
- A pite formát kikenjük vajjal.
- Kibéleljük a pite formát kaláccsal és lekenjük lekvárral.
- Az aprítógépbe összedaráljuk vajat, a tojást, a cukrot, a lisztet, a mandulát.
- A kalács tetejére simítjuk vajas krémet.
- Az alma szeleteket összekeverjük fahéjjal és vajas réteg tetejét kipakoljuk.
- Előmelegített sütőben 180°C-on (alsó-felső sütési mód) 40 percig sütjük.
- Lekenjük lekvárral a tetejét.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr9718093220
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.