SütiSári

Semmi más csak sütés

Friss a pite, de kerek! Kóstoljuk meg gyerekek!

dsc_0995_2.jpg

 

Hozzávalók:

  • 4 szelet kalács
  • 88 g vaj
  • 88 g kristálycukor
  • 2 db tojás
  • 88 g darált mandula
  • 13 g liszt
  • 2 db alma
  • 1 tk. fahéj
  • 2 ek. lekvár

Piteforma: 23 cm

Elkészítése:

  1. A pite formát kikenjük vajjal.
  2. Kibéleljük a pite formát kaláccsal és lekenjük lekvárral.
  3. Az aprítógépbe összedaráljuk vajat, a tojást, a cukrot, a lisztet, a mandulát.
  4. A kalács tetejére simítjuk vajas krémet.
  5. Az alma szeleteket összekeverjük fahéjjal és vajas réteg tetejét kipakoljuk.
  6. Előmelegített sütőben 180°C-on (alsó-felső sütési mód) 40 percig sütjük.
  7. Lekenjük lekvárral a tetejét.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr9718093220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása