SütiSári

Semmi más csak sütés

Ezt biztos, hogy kedveled, így készül a tejszeleted

 

 

dsc_3460_2.jpg

 

 

 

Hozzávalók a tésztához:

  • 2 ek. méz
  • 150 g kristálycukor
  • 50 g vaj
  • 400 g liszt
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 2 ek. kakaópor
  • 1 csipet só
  • 2 db tojás
  • 2 ek. víz

A krémhez:

  • 5 ek. méz
  • 250 g mascarpone
  • 1 csomag expressz zselatin
  • 250 g habtejszín

Elkészítése:

  1. A lisztet, a sót, a kakaóport, a szódabikarbónát egy tálban összekeverjük.
  2. A vajat, a mézet és cukrot felmelegítjük egy lábasban, míg a cukor el nem olvad benne.
  3. Ha kihűlt a keverék akkor a száraz anyagokhoz adjuk, végül a tojást is hozzátesszük.
  4. A tésztát összegyúrjuk és 2 db részre osztjuk.
  5. Lisztezett deszkán a tésztákat nyújtjuk (20x30 cm-esre) és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
  6. Előmelegített sütőbe 180 °C-os (légkeveréses) 10 perc alatt készre sütjük.
  7. A tejszínt habbá verjük.
  8. A tejszínhez hozzáadjuk a mascarponét és a mézet.
  9. Hozzáadjuk a zselatin fixet a mascarponés krémhez.
  10. Egy 20x30 cm keretbe helyezzük az egyik tészta lapot.
  11. A krémet egyenletesen elkenjük a tésztán.
  12. Ráhelyezzük a tészta másik felét.
  13. Lefedjük fóliával és egy éjszakára pihentetjük a hűtőben a tejszeletet.
  14. Másnap eltávolítjuk a keretet és egyenlő szeletekre vágjuk.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr2018093354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása