SütiSári

Semmi más csak sütés

Érett egres mind lepotyog, kondérokban lekvár rotyog

 

Hozzávalók:

  • 894 g egres
  • 200 g kristálycukor
  • 14 g Dzsemfix 3:1
  • 85 g víz
  • 1 db citrom leve

 

 

Elkészítése:

  1. Az egrest áttörjük krumplinyomóval és hozzáadjuk a vizet majd a citromlevet.
  2. A gyümölcsöt 70°C-ig melegítjük.
  3. Elkeverjük a cukrot és a dzsemfixet egy kis tálban.
  4. Hozzáadjuk a gyümölcshöz a cukros keveréket és 80°C-ig melegítjük.
  5. Pár percig még forraljuk és végül steril üvegekbe töltjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr4818093230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása