Hozzávalók a tésztához:
- 450 g liszt
- 55 g kristálycukor
- 4 g só
- 65 g vaj
- 170 g tej
- 2 db tojássárgája
- 19 g élesztő
- 1 ek. joghurt
Túró töltelékhez:
- 35 g kristálycukor
- 12 g vaníliás cukor
- 1 db tojássárgája
- 2 ek. zsemlemorzsa
- 1 db citrom reszelt héja
Elkészítése:
- A sót, a liszteket és a vajat összegyúrjuk, végül hozzáadjuk az élesztőt, a cukrot, a tejet és a tojássárgáját, majd a joghurtot.
- Dagasztó géppel kidagasztjuk a tésztát.
- A tésztát kézzel is átgyúrjuk
- Ezután lefedve meleg helyen 1 órán át kelesztjük a tésztát.
- A töltelékhez összekeverjük az összes hozzávalót egy tálban.
- 8x8 cm kockákra vágjuk a tésztát és 1 kiskanál túró töltelékkel töltjük. A videóban látható módon összehajtjuk a tésztát.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket és lefedve meleg helyen még 30 percig kelesztjük.
- Lekenjük a tetejüket egész tojással.
- Előmelegített 180°C-os sütőben 20 perc alatt készre sütjük őket.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr3618093234
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.