SütiSári

Semmi más csak sütés

Vizes zsemle

jj.jpg

 

Hozzávalók:

  • 16 g liszt
  • 83 g víz
  • 300 g liszt
  • 15 g élesztő
  • 9 g só
  • 2 g kristálycukor
  • 135 g víz
  • 15 g vaj

 

 

Elkészítése:

  1. A kis adag vizet és lisztet tűzhelyen megmelegítjük, amíg egy masszává nem áll össze.
  2. A langyos vizet, az élesztőt, a cukrot, a sót, a lisztet és a vajat összekeverjük és összegyúrjuk.
  3. Végül hozzáadjuk a lisztes masszát.
  4. A tésztát legalább 5 percig kézzel átgyúrjuk.
  5. Letakarva másfél óráig kelesztjük.
  6. A tésztából egyenlő darabokat vágjuk és kigömbölyítjük őket.
  7. Letakarva 15 percig kelesztjük a zsemléket.
  8. Lekentjük vízzel a zsemlék tetejét
  9. Előmelegített sütőben 200°C-os sütőben (enyhe gőzös légtérben) 10-12 percig sütjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr8518092080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása