SütiSári

Semmi más csak sütés

Túrós pogácsa

pppp.jpg

Hozzávallók:

  • 300 g liszt
  • 300 g túró
  • 300 g vaj
  • 1 db tojás
  • 8 csipet kapor
  • 5 kk. só
  • 1 kiskanál kristálycukor

Lekenéshez:

  • 1 tojás

Elkészítése:

 

  1. Az összetevőket egy edényben összekeverjük és tésztát gyúrunk belőle.
  2. A tésztát belisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk.
  3. A tészta egyik felét hajtsuk rá a másik felét.
  4. 30 percre a hűtőbe tesszük a tésztát.
  5. Majd fordítsuk el 90°-kal a tésztát és ismételjük meg a hajtogatást és a nyújtást.
  6. Ugyanezt a műveletet megismételjük 2-szer.
  7. Egy éles késsel keresztirányosan bevagdossuk a tészta tetejét.
  8. A tészta tetejét kenjük le felvert tojással.
  9. Egy 4 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval szaggassuk ki a tésztát.
  10. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a pogácsákat.
  11. Előmelegített sütőben 180°C-on 20 percig süssük a pogácsákat (légkeverés nélkül). Ha a pogácsa teteje szép világosbarna, akkor biztosan megsültek.

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr4718091574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása