Hozzávallók:
- 300 g liszt
- 300 g túró
- 300 g vaj
- 1 db tojás
- 8 csipet kapor
- 5 kk. só
- 1 kiskanál kristálycukor
Lekenéshez:
- 1 tojás
Elkészítése:
- Az összetevőket egy edényben összekeverjük és tésztát gyúrunk belőle.
- A tésztát belisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk.
- A tészta egyik felét hajtsuk rá a másik felét.
- 30 percre a hűtőbe tesszük a tésztát.
- Majd fordítsuk el 90°-kal a tésztát és ismételjük meg a hajtogatást és a nyújtást.
- Ugyanezt a műveletet megismételjük 2-szer.
- Egy éles késsel keresztirányosan bevagdossuk a tészta tetejét.
- A tészta tetejét kenjük le felvert tojással.
- Egy 4 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval szaggassuk ki a tésztát.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a pogácsákat.
- Előmelegített sütőben 180°C-on 20 percig süssük a pogácsákat (légkeverés nélkül). Ha a pogácsa teteje szép világosbarna, akkor biztosan megsültek.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr4718091574
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.