SütiSári

Semmi más csak sütés

Túró rudi torta

 

Hozzávalók a piskótához:

  • 7 db tojás
  • 180 g kristálycukor
  • 30 g kakaópor
  • 150 g rizsliszt

A piskóta elkészítése:

  1. Két 18 cm átmérőjű tortaformáknak az alját kibéleljük sütőpapírral, majd vajjal vagy margarinnal lekenjük és liszttel is megszórjuk a torta oldalát.
  2. A tojásokat a cukorral habosra keverjük,
  3. A lisztet és kakaóport egy tálban összekeverjük.
  4. A lisztes keveréket laza mozdulatokkal elkeverjük benne.
  5. A tésztát kettéosztjuk és a tortaformákba egyenletesen elosztjuk.
  6. A piskótát előmelegített sütőben 180°C-on (alsó –felső) sütésen sütjük 25-percig.
  7. Tűpróbával ellenőrizzük a piskótákat.
  8. Sütőpapírra fejjel lefelé tesszük a tortaformákat, így hűtjük ki.
  9. Ha kihűltek kivágjuk a tortaformából l és kettévágjuk a piskótákat.

Hozzávalók a fekete ribizli curdhöz:

  • 100 g fekete ribizli
  • 50 g kristálycukor
  • 50 g vaj
  • 1 db tojás
  • 20 g víz

 

  1. A cukrot, a vizet és a ribizlit összekeverjük.
  2. Egy krumplinyomóval összetörjük a ribizlit.
  3. Utána hozzáadjuk a tojást és a vajat, amíg be nem sűrűsödik. Hagyjuk kihűlni.

Hozzávalók a krémhez:

  • 450 g túró
  • 68 g tejszín
  • 108 g porcukor
  • 2 db citrom reszelt héja

+ 2 db lapzselatin

315 g habtejszín

  1. A zselatinokat hidegvízbe áztatjuk
  2. A túrót, a tejszínt, a cukrot botmixerrel segítségével összedolgozzuk.
  3. A tejszínt habbá verjük.
  4. A túróhoz hozzáforgatjuk a habbá vert tejszínt.
  5. A zselatint a mikróban felmelegítjük.
  6. A tejszínes krémhez hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a lapzselatinos keverékhez.
  7. Sima csöves habzsákba töltjük a krémet.

A torta összeállítása

  1. A tortakarikát kibéleljük folpackkal és egy tányérra helyezzük a tortakarikát.
  2. Egy piskótát helyezünk a tortakarikába és megkenjük 2 kk. ribizli lekvárral.
  3. Egy adag túrókrémet egyenletesen elkenünk a piskótán és az oldalára krémet nyomunk a habzsákból, úgy, hogy legyen benne egy mélyedés. 3 ek. ribizli curdot helyezünk a mélyedésbe.
  4. Minden egyes réteget így rétegezzük. Lefóliázzuk a tortát és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  5. Másnap a formából kivesszük.

A tetejére:

  • 75 g étcsoki
  • 35 g tejszín
  1. A csokit és tejszínt a mikróba felmelegítjük és habzsákba töltjük, majd a torta oldalán lecsorgatjuk.
  2. Bármilyen csokival, gyümölccsel díszíthetjük a torta tetejét.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr3118092124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása