SütiSári

Semmi más csak sütés

Tökmagvas kenyér

 

Hozzávalók:

  • 250 g liszt
  • 250 g kenyérliszt
  • 1 csipet só
  • 100 g tökmagliszt
  • 18 g élesztő
  • 2 ek. olaj
  • 3 dl víz

 

Elkészítése:

  1. A liszteket és sót összekeverjük egy edényben.
  2. Hozzáadjuk az élesztőt, a vizet és az olajat.
  3. A tésztát a dagasztó gépben kidagasztjuk.
  4. Meleg helyen lefedve 1 órán kelesztjük.
  5. Utána tésztát átgyúrjuk és sütőpapírral bélelt formába tesszük tésztát.
  6. 2 óráig újra kelesztjük addig, amíg forma tetejét el nem éri.
  7. Lekenjük vízzel a tészta tetejét és előmelegített sütőben 200°C-on 40 percig sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr1318092036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása