SütiSári

Semmi más csak sütés

Szedres torta

bbb.jpg

 

 

Hozzávalók a piskótához:

  • 3 db tojás
  • 117 g kristálycukor
  • 100 g liszt

Hozzávalók a krémhez:

  • 2 ek. liszt
  • 4 ek. kristálycukor
  • 2 db tojássárgája
  • 4,5 dl tej
  • 1 ek vaj
  • 3 kk. vanília aroma
  • 1 db citrom reszelt héja

A tetejére:

  • 200 g szeder
  • 12 g tortazselé
  • 2-3 ek. kristálycukor
  • pár csepp piros ételfesték
  • 250 ml víz

 

Elkészítése:

  1. A gyümölcs tortaformát kivajazzuk és kilisztezzük.
  2. A tojásokat egy tálban porcukorral kihabosítjuk, fehéredésig.
  3. Hozzáadjuk laza mozdulatokkal a lisztet és fahéjat.
  4. Előmelegített 180°C-os sütőben 15 percig sütjük.
  5. Tűpróbával ellenőrizzük.
  6. A lisztet, a vaníliaromát, a tojássárgáját, a tejet, a cukrot és citrom reszelt héját összekeverjük, és puding sűrűségűre főzzük.
  7. A piskóta tetejére helyezzük a krémet és kipakoljuk szeletelt szederrel.
  8. A hűtőbe tesszük min 2 órára
  9. A tortazselét, az ételfestéket, a cukrot és a vizet összekeverjük és felmelegítjük.
  10. Megvárjuk, míg kihűl, és torta tetejére kanalazzuk a zselét.
  11. Hűtőben tároljuk

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr1718091872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása