SütiSári

Semmi más csak sütés

Sütőtökös húsvéti pogácsa

 

Hozzávalók:

  • 20 g élesztő
  • 150 g tej
  • 1 tk. cukor
  • 400 g sütőtök (amit előtte megsütöttünk)
  • 350 g vaj
  • 600 g liszt

Tejére:

  • szezámmag
  • 1 db felvert egész tojás

 

Elkészítése:

  1. A langyos tejet, az élesztőt és cukrot összekeverjük egy tálban, majd felfuttatjuk.
  2. Utána a sót, a lisztet, a sütőtök pürét és a vajat összegyúrjuk, végül hozzáadjuk az élesztős keveréket.
  3. Dagasztó géppel kidagasztjuk.
  4. A tésztát kézzel is átgyúrjuk.
  5. Letakarva 1 óráig kelesztjük.
  6. Kinyújtjuk és utána hajtogatjuk a tésztát
  7. Majd fordítsuk el 90°-kal és ismételjük meg a hajtogatást és a nyújtást.
  8. Ugyanezt a műveletet megismételjük 2-szer.
  9. Egy 4 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval szaggassuk ki a pogácsákat.
  10. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket.
  11. Letakarva 30 percig kelesztjük a pogikat.
  12. A pogácsák tetejét kenjük le felvert tojással.
  13. Előmelegített sütőben 180°C-on 30 percig süssük a pogácsákat (légkeverés nélkül). Ha a pogácsa teteje szép világosbarna, akkor biztosan megsültek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr4618092272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása