SütiSári

Semmi más csak sütés

Sticky toffee pudding

mm.jpg

 

Hozzávalók:

  • 2 ek. vanília aroma
  • 200 g datolya
  • 156 g víz
  • 156 g liszt
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 1 db tojás
  • 1 ek. méz
  • 75 g vaj
  • 123 g barnacukor

Karamell öntethez:

  • 88 g barnacukor
  • 25 g vaj
  • 113 g habtejszín
  • 1 csipet só

Elkészítése:

  1. A datolyát forró vízbe áztatjuk pár percig és utána botmixerrel átmegyünk rajta.
  2. A vajat a cukorral kihabosítjuk és hozzáadjuk a vanília aromát, a mézet és a tojást.
  3. Hozzászitáljuk a lisztet és a szódabikarbónát és hozzáadjuk a datolyát a vajas részhez.
  4. Kivajazott és lisztezett formába öntjük a tésztát és egyletesen elkenjük.
  5. Előmelegített, 180°C-os sütőben 45 percig sütjük.
  6. A cukrot elkezdjük karamellizálni, és utána hozzáadjuk a vajat és meleg tejszínt. Végül a sót is hozzákeverjük.
  7. A kihűlt pudding tetejére öntjük.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr4718091714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása