SütiSári

Semmi más csak sütés

Queen of Sheba torta

dsc_0787_1_1.jpg

Hozzávalók:

  • 113 g étcsoki
  • 2 ek. kávé
  • 3 db tojásfehérje
  • 1 csipet só
  • 113 vaj
  • 85 g kristálycukor
  • 3 db tojássárgája
  • 43 g darált mandula
  • 64 g liszt

Ebből az 1 adagból 2 adag tortaalapot készítünk.

Tortabevonóhoz:

  • 70 g vaj
  • 56 g étcsoki
  • 2 ek. kávé

A rétegek közé

  • josta lekvár

 

Elkészítése:

  1. A csokit és kávét a mikróban felolvasztjuk.
  2. A tojásokat ketté választjuk.
  3. A fehérjét habbá verjük a sóval egy tálban.
  4. A vajat a cukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk egyesével a tojássárgákat.
  5. Hozzáadjuk az olvasztott csokit, a lisztet és a darált mandulát.
  6. A felvert tojásfehérjét óvatosan hozzáforgatjuk csokis masszához.
  7. A tésztát 20 cm szilikon tortaformába adagoljuk és egyenletesen elsimítjuk a tésztát.
  8. Előmelegített sütőben, 180°C-on 20 percig sütjük.
  9. Az étcsoki és vajat a mikróban felolvasztjuk és elkeverjük benne a kávét.
  10. A tortát egy rácsra helyezzük és leöntjük a torta bevonóval.

Az oldalát darált mandulával díszítjük és a tetejét étcsoki díszekkel és jostával dobtam fel

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr7818092276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása