SütiSári

Semmi más csak sütés

Potica

ddd.jpg

 

Hozzávalók:

  • 250 g liszt
  • 20 g kristálycukor
  • 10 g élesztő
  • 135 g tej
  • 33 g vaj
  • 1 db tojássárgája

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 10 g vaj
  • 30 kristálycukor
  • 1 db tojásfehérje
  • 1 kk. fahéj
  • 30 g méz
  • 38 g tejszín
  • 150 g dió
  • 10 g kristálycukor

Elkészítése:

  1. A 40 °C-os tejbe az élesztőt belemorzsoljuk és hozzáadjuk a cukrot.
  2. Az olvasztott vajat, a tojássárgáját és a sót összekeverjük egy edényben.
  3. Hozzáadjuk a lisztet, a vajas keveréket és a felfutatott élesztőt.
  4. Majd lefedve meleg helyen 1 órán át kelesztjük a tésztát.
  5. A tejszínt, a vajat, a 30 g cukrot, a fahéjat és a mézet összekeverjük és felmelegítjük.
  6. Végül a darált dióra öntjük.
  7. A tojásfehérjét a 10 g cukorral keményre verjük és óvatosan hozzáforgatjuk a diós keverékhez.
  8. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és egyenletesen rákenjük a dió tölteléket.
  9. Szorosan feltekerjük a tésztát a videóban látható módon, és a formába helyezzük.
  10. Egy fél óráig újra kelesztjük és lekenjük, meleg tejjel majd megszúrjuk a pálcika segítségével a tésztát.
  11. Előmelegített sütőben 180°C-os sütőben 35 percig sütjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr7018091912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása