SütiSári

Semmi más csak sütés

Mézeskalács házikó

 

 

Hozzávalók:

  • 500 g liszt
  • 125 g porcukor
  • 10 g kakaópor
  • 2 kk. mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 csipet só
  • 5 g gyömbér
  • 3 g sütőpor
  • 250 g méz
  • 100 g vaj
  • 1 db tojás

 

Hozzávalók a díszítéshez:

  • 1 db tojásfehérje
  • 250 g porcukor

Elkészítése:

  1. A száraz összetevőket összekeverjük egy tálban.
  2. Hozzáadjuk a fűszereket, a reszelt gyömbért, a vajat, a mézet, a tojást és tésztát gyúrunk belőlük.
  3. Fél órára a hűtőbe tesszük a tésztát.
  4. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát kb. 3 mm vastagra.
  5. Elővesszük az kinyomtatott házikó sablont.
  6. Rátesszük a kinyújtott tésztára, és fogpiszkálóval átszurkálva a vonalak mentén átvisszük a körvonalakat a tésztára.
  7. Egy késsel kivágjuk a tésztából a ház elemeit.
  8. Óvatosan az elemeket sütőpapírra tesszük és lekentjük tojásfehérjével a tészta tetejét
  9. Előmelegített 180°C-os sütőben (alsó-felső sütéssel) kb. 15 perc alatt süssük készre.
  10. A porcukrot és tojásfehérjét összekeverjük.
  11. Porcukros keveréket habzsákba tesszük.
  12. A ház elemeit összeillesztjük és a porcukros keverékkel összeragasszuk azokat.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr4618092198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása