SütiSári

Semmi más csak sütés

Málnás palacsinta torta

yy.jpg

 

 

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 60 g kristálycukor
  • 3 g só
  • 10 g vanília aroma
  • 480 g tej
  • 80 g olaj
  • 440 g liszt
  • 480 g ásványvíz

Málnás részhez:

  • 350 g málna
  • 70 g kristálycukor
  • 4 g étkezési keményítő
  • 4 szál citromfű
  • 30 g citromlé

 

A fehér csokis részhez:

  • 150 g fehér csoki
  • 60 g habtejszín a csoki olvasztáshoz
  • 360 g habtejszín
  • 24 g porcukor
  • 1 csomag habfixáló
  • 2 kk. vanília aroma
  • 3 ek. kókuszreszelék

Elkészítése:

  1. A tojásokat, a cukrot, a sót, a lisztet, a tejet, az olajat, a vanília aromát elkeverjük egy tálban és végül hozzáadjuk a vizet.
  2. A palacsintákat kisütjük.
  3. A málnát a cukorral, az apróra vágott citromfűvel, a citromlével felfőzzük, és végül hozzáadjuk keményítőt. Kihűtjük.
  4. A tejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a habfixálót.
  5. A fehér csokira ráöntjük a 60g tejszínt és a mikroba felmelegítjük. Hozzáadjuk a vanília aromát és a kókuszreszeléket.
  6. Óvatosan hozzáforgatjuk a tejszínt a fehér csokis részhez.
  7. Első palacsintán egyletesen elkenjük a málnás részt, majd a második palacsintát rátéve ezt a csokis krémmel kenjük meg egyenletesen.
  8. Ezt a folyamatot addig folytatjuk, amíg el nem fogy a palacsintánk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr3218091840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása