Hozzávalók a tésztához:
- 2,5 dl tej
- 20 g élesztő
- 1 ek. cukor
- 500 g liszt
- 12 g vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 89 g kristálycukor
- 1 db tojás
- 60 g vaj
- 8 g kakaópor
- 1 ek. tej
- 25 g kakaópor
- 2 ek. tej
Elkészítése:
- A tejet és az 1 ek. cukrot összekeverjük egy tálban és belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk, ez kb. 15 perc.
- A sót, a cukrokat, a lisztet a dagasztó gép edényébe összekeverjük.
- Hozzáadjuk, az olvasztott vajat, a tojást és a felfuttatott élesztőt.
- A tésztát egy nagyobb, egy közepesen nagyobb és egy kisebb darabra osztjuk a tésztát.
- A közepesebb nagyobb tésztába alaposan beledolgozunk 8 g kakaóport és 1 ek. tejet.
- A kisebb darab tésztába alaposan beledolgozunk 25 g kakaóport és 2 ek. tejet.
- Majd lefedve meleg helyen 1 órán át kelesztjük a tésztákat.
- Utána lemérjük a tésztákat és mind a három tésztát kilenc egyenlő részre osztjuk.
- Egy kisebb tészta súlya kb. 20 g, egy közepes tészta súlya kb. 36 g, a nagyobbik tészta súlya kb. 51 g.
- Utána henger alakúra formáljuk a tésztákat.
- A sötétebb hengerbe belehengereljük egy világosabb hengert. Utána az így kapott összes kakaós hengert belehengereljük a világosabb tésztában.
- A rudakat egy sütőpapírral bélelt formába egymás mellé és fölé helyezzük.
- Lefedve meleg helyen 1 órán át kelesztjük a kalácsot.
- Lekenjük a kalács tetejét egész tojással.
- Előmelegített sütőben 180°C-os sütőben 40-45 percig sütjük.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr6918092082
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.