Hozzávalók a tésztához:
- 3 db tojásfehérje
- 51 g kristálycukor
- 9 g olaj
- 11 g liszt
- 14 g zsemlemorzsa
- 25 g darált mogyoró
- 3 g sütőpor
- 1 csipet só
Hozzávalók a krémhez:
- 3 db tojássárgája
- 125 g kristálycukor
- 30 g vaníliás pudingpor
- 1,5 ek. liszt
- 300 ml tej
- 150 g vaj
- 50 g étcsoki
A tetejére
- 250 g habtejszín
- 1 csomag habfixáló
+ 3 ek. nutella, 80 g mogyoró, 250 g háztartási keksz, 50 ml tej
Elkészítése:
- A lisztet, a mogyorót, a sütőport és a sót egy tálban összekeverjük.
- Habverő gép segítségével a tojásfehérjét habbá verjük és fokozatosan hozzáadjuk a cukrot. Utána hozzákeverjük az olajt és a lisztes keveréket.
- 23x23 cm formába tesszük és kenőkéssel elsimítjuk a tetejét.
- Előmelegített 180°C-os sütőben 15 percig sütjük (alsó-felső sütőben).
- Tűpróbával ellenőrizzük, de a sütőtől függ, meddig kell sütni.
- Megkenjük nutellával és megszórjuk darált mogyoróval.
- A kihűlt tésztát tortakeretbe tesszük.
- A pudingport, a lisztet és cukrot összekeverjük egy tálban.
- A tojássárgáját és tejet hozzáadjuk. Folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük és hagyjuk kihűlni.
- A vajat kihabosítjuk és kanalanként hozzáadjuk a pudingos krémet.
- Kettéosztjuk a krémet. Az egyik felébe olvasztott csokit keverünk.
- Megforgatjuk a háztartási kekszet meleg tejben és nuttelás réteg tetejére kipakoljuk. A fehér krémet egyenletesen elsimítjuk rajta, majd egy újabb keksz réteg következik, utána a csokis krémet egyenletesen elsimítjuk rajta.
- A tejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a habfixálót.
- A kinder bueno szelet tetejére egyenletesen elsimítjuk a tejszínt.
- Egyenlő részekre vágjuk.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr1718091660
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.