SütiSári

Semmi más csak sütés

Kinder bueno szelet

iii_2.jpg

Hozzávalók a tésztához:

  • 3 db tojásfehérje
  • 51 g kristálycukor
  • 9 g olaj
  • 11 g liszt
  • 14 g zsemlemorzsa
  • 25 g darált mogyoró
  • 3 g sütőpor
  • 1 csipet só

Hozzávalók a krémhez:

  • 3 db tojássárgája
  • 125 g kristálycukor
  • 30 g vaníliás pudingpor
  • 1,5 ek. liszt
  • 300 ml tej
  • 150 g vaj
  • 50 g étcsoki

A tetejére

  • 250 g habtejszín
  • 1 csomag habfixáló

 

+ 3 ek. nutella, 80 g mogyoró, 250 g háztartási keksz, 50 ml tej

Elkészítése:

 

  1. A lisztet, a mogyorót, a sütőport és a sót egy tálban összekeverjük.
  2. Habverő gép segítségével a tojásfehérjét habbá verjük és fokozatosan hozzáadjuk a cukrot. Utána hozzákeverjük az olajt és a lisztes keveréket.
  3. 23x23 cm formába tesszük és kenőkéssel elsimítjuk a tetejét.
  4. Előmelegített 180°C-os sütőben 15 percig sütjük (alsó-felső sütőben).
  5. Tűpróbával ellenőrizzük, de a sütőtől függ, meddig kell sütni.
  6. Megkenjük nutellával és megszórjuk darált mogyoróval.
  7. A kihűlt tésztát tortakeretbe tesszük.
  8. A pudingport, a lisztet és cukrot összekeverjük egy tálban.
  9. A tojássárgáját és tejet hozzáadjuk. Folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük és hagyjuk kihűlni.
  10. A vajat kihabosítjuk és kanalanként hozzáadjuk a pudingos krémet.
  11. Kettéosztjuk a krémet. Az egyik felébe olvasztott csokit keverünk.
  12. Megforgatjuk a háztartási kekszet meleg tejben és nuttelás réteg tetejére kipakoljuk. A fehér krémet egyenletesen elsimítjuk rajta, majd egy újabb keksz réteg következik, utána a csokis krémet egyenletesen elsimítjuk rajta.
  13. A tejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a habfixálót.
  14. A kinder bueno szelet tetejére egyenletesen elsimítjuk a tejszínt.
  15. Egyenlő részekre vágjuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr1718091660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása