SütiSári

Semmi más csak sütés

Kijevi krémes

 

Hozzávalók a tésztához

  • 200 g liszt
  • 30 g porcukor
  • 12 g sütőpor
  • 100 g vaj
  • 1 ek. tejföl
  • 2 db tojássárgája
  • 2 db tojásfehérje
  • 80 g kristálycukor
  • 100 g darált dió

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 20 g vaníliás pudingpor
  • 250 g tej
  • 100 g vaj
  • 90 g porcukor

+ribizli lekvár

Elkészítése:

  1. A lisztet és a porcukrot összekeverjük, majd hozzáadjuk a felkockázott vajat.
  2. A száraz összetevőket a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tejfölt és a tojássárgáját.
  3. A tésztát összegyúrjuk és 3 db részre osztjuk.
  4. Lisztezett deszkán a tésztákat nyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
  5. A fehérjét a cukorral tejföl sűrűségűre verjük fel és hozzáadjuk a darált diót.
  6. A tojáshabot 3 egyelő részre osztjuk.
  7. A kinyújtott tészták tetejére egyenletesen elkenjük a habot és amelyik lap a teteje lesz azt megszórjuk durvára vágott dióval.
  8. Előmelegített sütőbe 180 °C-os (légkeveréses) 13 perc alatt készre sütjük.
  9. A tejet a pudinggal felfőzzük.
  10. A puha vajat a cukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a kihűlt pudingot.
  11. A tésztalap tetejét lekenjük lekvárral és egyenletesen a fele krémet elkenjük rajta.
  12. A második réteget is így kenjük meg és a diós lapot helyezzük a tetejére.
  13. Lefedjük fóliával és egy éjszakára a hűtőben pihentetjük.
  14. Másnak szeleteljük a süteményt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr5518092206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása