SütiSári

Semmi más csak sütés

Japán sajttorta

you_5.jpg

 

 

Hozzávalók:

  • 50 g mascarpone
  • 65 g tej
  • 50 g vaj
  • 4 tojássárgája
  • 30 g liszt
  • 30 g keményítő
  • 4 tojásfehérje
  • 65 g kristálycukor
  • 5 kk. vanília aroma

Elkészítése:

  1. A mascarponét, a vajat és a tejet feltesszük melegíteni.
  2. Hozzáadjuk a tojássárgájához a mascarponés keveréket és a vanília a romát.
  3. Utána hozzászitáljuk a lisztet és a keményítőt.
  4. A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük és óvatosan hozzákeverjük a tojásos keverékhez.
  5. Egy 21 cm-es szilikonos tortaformába öntjük a tésztát és egy kenőkéssel elkenjük a masszát.
  6. Egy tepsibe tesszük a formát és az aljára 0.5 liter forró vizet öntünk.
  7. Előmelegített sütőben 160°C-os sütőben 25 percig sütjük.
  8. Levesszük a hőmérsékletet és 140°C-os sütőben még 55 percig sütjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr818091792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása