SütiSári

Semmi más csak sütés

Gyors kakaós csiga

 

 Hozzávalók a tésztához:

  • 350 g liszt
  • 130 g tej
  • 15 g élesztő
  • 60 g kristálycukor
  • 2 db tojássárgája
  • 60 g vaj
  • 5 g só

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 100 g kristálycukor
  • 50 g kakaópor

Lekenéshez: 30 g vaj

Elkészítése:

  1. A lisztet, a cukrot, a sót egy tálban összekeverjük.
  2. Utána hozzáadjuk az olvasztott vajat, a tojássárgáját, a meleg tejet, az élesztőt. Tésztát gyúrunk belőle.
  3. Lisztezett deszkán átgyúrjuk a tésztát.
  4. Majd lefedve meleg helyen 1 órán át kelesztjük.
  5. A cukrot és a kakaóport összekeverjük.
  6. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal és egyenletesen rákenjük a tölteléket.
  7. Feltekerjük a tésztát és 2 ujjnyi vastagúra vágjuk a csigákat és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
  8. Majd lefedve meleg helyen 30 percig kelesztjük a csigákat.
  9. Előmelegített 180°C-os sütőben 20 perc alatt készre sütjük őket.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr418092134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása