SütiSári

Semmi más csak sütés

Francia csoki torta

aaa_2.jpg

 

 

Hozzávalók:

  • 96 g vaj
  • 160 g liszt
  • 48 g porcukor
  • 1 db tojás
  • 2 kk. vanília aroma
  • 200 g ét csoki
  • 80 g vaj
  • 4 tojás
  • 96 g kristálycukor
  • 40 g kakaópor

Elkészítése:

  1. A lisztet és a cukrot egy tálban szárazon összekeverjük.
  2. A felkockázott vajat elmorzsoljuk a lisztes keverékben.
  3. Hozzáadjuk a tojást és a vanília aromát, a tésztát összegyúrjuk.
  4. Lefóliázzuk, és a fagyasztóba tesszük 30 percre, vagy előző éjszaka is begyúrhatjuk a tésztát.
  5. Kinyújtjuk a tésztát.
  6. 23x23 cm formába tesszük a tésztát.
  7. A tészta felszínére sütőpapírt helyezünk és babot öntünk rá.
  8. Előmelegített sütőben 180°C-on (alsó-felső sütési mód) 15 percig sütjük.
  9. Levesszük róla a babot és a sütőpapírt és visszatesszük 10 perc sütőbe.
  10. Lekenjük lekvárral a tésztát.
  11. A csokit és a vajat mikróban megolvasztjuk.
  12. Hozzáadjuk a tojásokat, a kristálycukrot és a kakaóport.
  13. A tölteléket a tészta tetejére tesszük és visszatesszük 160°C-os sütőbe, 30-35 perc alatt készre sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr9918091638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása