SütiSári

Semmi más csak sütés

Feketeribizlis-mascarponés csiga

Hozzávalók:

  • 280 g liszt
  • 1 csipet só
  • 33 g kristálycukor
  • 7 g instant élesztő
  • 125 g tej
  • 33 g vaj
  • 1 db tojás

Mascarponés részhez:

  • 250 g mascarpone
  • 80 g porcukor
  • 26 g étkezési keményítő

Feketeribizli

  • 175 g feketeribizli
  • 12 g étkezési keményítő

Elkészítése:

  1. A lisztet, a sót, a cukrot összekeverjük a dagasztó gépben.
  2. Hozzáadjuk a langyos tejet, az olvasztott vajat, az élesztőt és a tojást.
  3. Kidagasztjuk a tésztát.
  4. A tészta akkor jó, ha már elválik az edény falától.
  5. Meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
  6. A mascaponét, a cukrot és keményítőt összekeverjük egy tálban.
  7. A ribizlit és a keményítőt összekeverjük egy másik tálban.
  8. A tésztát kinyújtjuk és egyenletesen elkenjük a tölteléket és a megszórjuk ribizlivel a tetejét. Feltekerjük a tésztát.
  9. 2 ujjnyi vastagúra vágjuk őket és sütőpapírral tepsibe helyezzük a csigákat.
  10. 15 percig kelesztjük lefedve meleg helyen.
  11. Lekenjük egész tojással a csigák tetejét.
  12. Előmelegített 180°C-os sütőben 30 perc alatt készre sütjük őket.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr8018092028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása