SütiSári

Semmi más csak sütés

Fekete ribizlis tápiókapuding

aaaa.jpg

 

 

Hozzávalók:

  • 2 ek. vanília aroma
  • 500 g tej
  • 1 kk. kardamon
  • 150 g kristálycukor
  • 3 ek. tápióka gyöngy
  • 1 db tojássárgája
  • 1 db tojásfehérje

A fekete ribizlis részhez:

  • 150 g fekete ribizli
  • 60 g kristálycukor
  • 3 szár menta

 Elkészítése:

  1. A ribizlit a cukorral és mentával felfőzzük, és megvárjuk, míg kihűl
  2. A poharak aljába töltjük a fekete ribizlis keveréket.
  3. A tejet felforraljuk, utána hozzáadjuk a cukrot, a kardamont, a vanília aromát és tápíóka gyöngyöt. Folyamatosan keverjük és megvárjuk, míg egy kicsit besűrűsödik.
  4. Hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a tojássárgáját.
  5. A tojásfehérjét habbá verjük és hozzáadjuk a pudinghoz.
  6. Egyenletesen eloszlatjuk a poharakba a tápiókapudingot.
  7. Hűtőbe tesszük min. 3 órára.

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr118091816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása