SütiSári

Semmi más csak sütés

Fátyol kalács

 

 

Hozzávalók a tésztához

  • 400 g liszt
  • 250 g tej
  • 25 g élesztő
  • 25 g kristálycukor
  • 1 db tojás
  • 3 g só
  • 50 g vaj

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 50 g vaj
  • 80 g kristálycukor
  • 2 kk. fahéj

Elkészítése:

 

  1. A lisztet, a cukrot, a sót egy dagasztó gép edényében összekeverjük.
  2. Utána hozzáadjuk az olvasztott vajat, a tojást, a langyos tejet, az élesztőt, majd tésztát gyúrunk belőle.
  3. Lisztezett deszkán átgyúrjuk a tésztát
  4. Majd lefedve meleg helyen 1 órán át kelesztjük.
  5. Az cukrot és a fahéjat összekeverjük.
  6. 3 egyenlő részre vágjuk tésztát.
  7. A lisztezett deszkán kinyújtjuk, és egyenletesen rákenjük az olvasztott vajat és a száraz tölteléket.
  8. A három csíkot egymásra helyezzük és 6 egyenlő részre vágjuk.
  9. A hat egyenlő részt félbe vágjuk.
  10. Sütőpapírral bélelt formába egymás mellé helyezzük a tészta darabokat.
  11. Meleg helyen még fél órát kelesztjük.
  12. Előmelegített sütőben 180°C-os sütőben 30 percig sütjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr7518092178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása