SütiSári

Semmi más csak sütés

Epres tiramisu

Hozzávalók:

  • 450 g eper
  • 1 db narancs leve
  • 2 szál menta
  • 81 g kristálycukor
  • 300 g babapiskóta

y_2.jpg

Hozzávalók a krémhez:

  • 500 g mascarpone
  • 4 dl habtejszín (min. 35%-os zsírtartalmú)
  • 250 g kristálycukor
  • 2 csomag habfixáló
  • 3 db tojás

A tetejére: cukrozatlan holland kakaópor

Az edény mérete:27x39 cm és 5 cm mély

 

Elkészítése:

  1. Az epreket felkockázzuk és hozzáadjuk az apróra vágott mentát, a narancs levét és a kristálycukrot.
  2. Felfőzzük és botmixerrel átmegyünk rajta.
  3. A tojáshoz hozzákeverjük a kimért cukrot. Vízgőz fölött addig melegítjük a tojásokat, amíg el nem érik a 60 °C-ot (ha nincsen hőmérő, akkor az ujjunkkal ellenőrizhetjük, ha már csípi, akkor jó).
  4. A tojásos keveréket addig verjük habverővel, míg ki nem hűl.
  5. A tejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a habfixálót.
  6. Óvatosan hozzákeverjük a mascarponét és a tejszínt.
  7. A babapiskótákat megforgatjuk az epres keverékben és az edény aljára tesszük. Jöhet egy adag krém és elsimítjuk és még egy réteg babapiskóta megy rá. Ezt addig folytatjuk, míg el nem fogy a babapiskóta.
  8. Megszórjuk kakaóporral és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr2518091694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása